PRP – helt naturlig og vitaliserende behandling for hud og hår

PRP (platelet rich plasma) – blodplateberiket plasma – er en behandlingsmetode hvor ditt eget blod brukes for å fremme hudens og hårets evne til å regenerere og reparere seg selv. Det kan derfor sies at behandlingen er spesielt designet for deg – av deg!

En PRP-behandling gjenoppbygger huden og forbedrer også hudkvaliteten, hvor man bremser aldringstegn ved å stimulere til produksjon av kollagen og elastin. Blodplateberiket plasma inneholder høye nivåer av vekst og regenerative faktorer som er essensielle for hudforyngelse og reparasjon. I PRP-behandling skilles det vekstfremmende plasmaet fra resten av blodet som deretter injiseres med en svært tynn nål under huden eller i hodebunnen for å stimulere kroppens naturlige tilhelingsprosesser. PRP er altså en 100% naturlig behandling.

PRP-behandling bidrar til å:

  • Stimulere hudens produksjon av egne celler
  • Redusere linjer og rynker i ansikt og på hals
  • Stramme opp huden
  • Redusere porer
  • Redusere arr og strekkmerker
  • Redusere poser under øyne
  • Stimulere tilheling av kroniske sår
  • Jevne ut hudtone og bedre solskader
  • Stimulere til hårvekst ved behandling i hodebunnen 

Hva innebærer en PRP-behandling?

En liten mengde av ditt eget blod blir behandlet i et høyt spesialisert sentrifugeringssystem, designet for å trekke ut blodplasmaet på en sikker klinisk måte. Deretter injiseres blodplasmaet i optimal dybde i områdene i ansiktet, halsen eller i hodebunnen, alt etter hvor det er ønsket effekt av behandlingen.

Det blodplateberikete plasmaet behandles under strenge kliniske standarder som alle klinikere må overholde når det arbeides med blodprodukter. Behandlingen har meget god langtidsvirkende effekt, i tillegg som at bivirkningene (rødhet og hevelse) er kortvarige og forbigående og den fremkaller ingen form for allergier. Det må derfor sies at PRP-behandling er veldig trygg.

Før behandling med PRP

Du bør drikke godt med vann det siste døgnet før behandlingen for å optimalisere blodplasma. Bruker du NSAIDs (Aspirin, Ibuprofen, Voltaren, osv.) skal du unngå dette i minimum tre døgn før behandlingen, samt minimum tre døgn etter behandlingen da dette kan påvirke vekstfaktorenes funksjon. Dette gjelder også for naturmedisin som inneholder ingefær og gurkemeieekstrakt. Man skal heller ikke innta antikoagulerende dagen før behandlingen skal utføres. Merk at enhver seponering av medisiner skal avtales med foreskrivende lege. Det anbefales også at man avstår fra alkohol to døgn før og to døgn etter behandling.

Er det ubehag etter PRP-behandling?

Hver person er unik og responsen på PRP-behandlingen (og på alle andre behandlinger) kan alltid variere, men bivirkninger er sjeldne. Du kan føle en kriblende følelse etter prosedyren og det kan oppstå rødhet, lett hevelse og blåmerker. Disse symptomene vil forsvinne i løpet av få dager. Du vil som regel kunne gjenoppta arbeid og vanlige aktiviteter umiddelbart etter injeksjonene. Du kan bli forbehandlet med lokalbedøvende krem i behandlingsområdet om ønskelig.

Umiddelbart etter behandlingen skal man unngå sminke, alkohol, badstue, trening og svømming. Du bør heller ikke vaske ansiktet eller bruke krem eller sminke det første døgnet. Du bør som nevnt ikke ta noen form for betennelsesdempende medisin (NSAIDs), men kan ta andre smertestillende ved behov. Drikk rikelig med vann ett par timer etter behandlingen da uttørking kan påvirke ditt plasmanivå negativt

Hvilke endringer vil jeg merke etter PRP-behandlingen?

Resultatet er en yngre og ferskere versjon av deg selv. Det er veldig viktig å forstå at resultatene av behandlingen blir bedre med tiden. Vi er alle unike og resultatene vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert din generelle helsetilstand, alder, kosthold, samt en rekke andre helsefaktorer. Den første effekten sees umiddelbart etter behandlingen, men blir mindre synlig i løpet av få uker på grunn av det blodplateberikete plasmaets evne til å bygge nytt cellevev. Blodplateberiket plasma er aktivt og selv om den første behandlingen er vellykket, produseres det stadig nye celler og kollagen på innsiden av huden. Etter andre behandling er resultatet mer synlig og merkbart. Behandlingen bør gjennomføres 3-5 ganger med 4 ukers mellomrom og deretter minst en gang årlig for å vedlikeholde resultatet. 

clinic logo
Search